-1917-     3G     Classics 3     Aventura del Jazz     col·laboradors  

La Vella -1917-


L’any 1917 es va fer la primera gravació de l’història del jazz, Tiger Rag per la Original Dixieland Band, i per tant és el referent més antic que podíem trobar els que vam començar a tocar aquesta música a finals del segle XX.


Anys molt convulsos però d’una gran riquesa creativa en totes les arts.


Amb aquest projecte tornem als nostres orígens, el jazz més tradicional, el repertori inclou temes de les llegendàries orquestres de Jelly Roll Morton, Kid Ory, Sidney Bechet o Louis Armstrong, recreant la seva sonoritat original. 


En espais amb una acústica adecuada, l’actuació es farà sense amplificar.


Més informació +3G -Tres GeneracionsEn els 40 anys de La Vella em tingut la sort de viure de primera ma part de l’historia del jazz d’aquest país, ens complau presentar alguns dels seus protagonistes, grans músics i bons amics. Amb tots ells hem compartit moltes hores de música i esperem gaudir-ne de moltes més.


Reunim en el mateix escenari Josep Maria Farràs, un dels músics més importants del jazz català que sempre ha sigut un referent per a nosaltres amb Lluc Casares, vinculat a la Vella Dixieland des de els seus inicis, que l'hem vist creixer musicalment fins a convertirse en un dels grans saxofonistes del panorama internacional.

Clàssics 3


Clàssics 3: temes clàssics d’autors clàssics del jazz clàssic.Amb arranjaments propis, donarem la nostra personal versió d’aquesta música amb un repertori inspirat en les orquestres de Louis Armstrong, Duke Ellington o Cout Bassie i altres no tan conegudes que creiem interessant redescobrir.
l'Aventura del Jazz


On i com va sortir el jazz?  el ritme, els seus instruments i com sonen.

Ragtime, espirituals, New Orleans, Swing, Bee bop, i tots els estils del jazz aniran passant en aquest viatge musical pensat per a un public familiar


Col.laboradors

Marian Barahona


Polifacètica cantant que ha treballat en ambits molt diversos. Ha col·laborat en nombrosos projectes jazzístics:  Lucky Guri, Big Band del Maresme, Barcelona Jazz Orquestra, On Time Blues, Benjamín Leon Trio, Ivó Oller...Música moderna: Ojos de Brujo,  Fundación Tony Manero,  Moncho... Teatre i musicals: Bagdad Cafe,  That's Jazz, El Musical més .

Col·labora amb La Vella Dixieland desde l'any 2004 i  ha participat en els darrers tres discos de la formació.


Josep Maria Farràs

Josep Maria Farràs ha destacat sempre per una sonoritat potent i agressiva, i una versatilitat estilística, que li ha permès col·laborar amb bons resultats amb formacions de jazz tradicional

i en grups més propers al Be Bop i les seves ramificacions posteriors.

Ha tocat amb Johnny Griffin, Slide Hampton, Bobby Jones, Pony Poindexter, Tete Montoliu entre d'altres i a col.laborat amb La Vella Dixieland en varios discos i festivals des de l'any 95.
Lluc Casares


Actualment en Lluc alterna entre Nova York i Barcelona. Forma part del prestigiós Arti st Diploma ensemble de la Juilliard School of Music sota la direcció de Wynton Marsalis. Al llarg de la seva carrera en Lluc ha tocat amb músics com Dr. John, Nicholas Payton, Frank Wess, Phil Woods, Lee Konitz, Jon Faddis, Jesse Davis, Arturo Sandoval, Wendell Brunious, Grant Stewart, Ben Van Gelder o Benjamin Herman.

Gabriel Amargant


La pluralitat de la seva formació i el domini de diferents instruments contribueix al fet que Amargant sigui un músic versàtil, tenint d’aquesta manera l’oportunitat de col·laborar en projectes musicals de diferents àmbits i estils: col·laboracions amb orquestres simfòniques i big bands, una intensa activitat com a sideman en formacions de jazz, flamenc o pop (Terell Stafford, Dena DeRose, Benny Golson, o Josele,, Raynald Colom, Ignasi Terraza, Marco Mezquida), enregistraments de bandes sonores i, finalment, liderar els seus propis projectes.Pep Gol @2019

tel: 667 572 522      oficina@lavelladixieland.com           facebook          instagram    

tots els drets reservats